Foto lezing 14-3-2018

Bezoek medewerkers Huysmuseum aan lezing bibliotheek

Als medewerkers van het Huysmuseum zijn wij altijd geïnteresseerd in; Hoe werkt ons brein?

Met 6 personen bezochten wij de lezing van Linda Matijsen op 14 maart in de bibliotheek van Etten-Leur. Deze lezing ging over de verschillen in woord- en beelddenkers. Ook hun manier van leren is anders. Zij vertelde dat veel beelddenkers hoog sensitief zijn en dat zij een meer ontwikkelde rechter hersenhelft bezitten. Het deel van de hersenen waar ritme, gevoel, beweging, creativiteit hun oorsprong hebben.

Beeldenkers krijgen al op jonge leeftijd “labels” opgeplakt door hun omgeving. Voorbeelden hiervan zijn: dromerig, ADD/ADHD, speels, dom, (oost indisch) doof, sterke wil, laag tempo, veel fantasie, chaotisch. Linda probeerde uit te leggen wat er gebeurt in de hersenen van een beelddenker en hoe je deze kunt begeleiden bij het leren.

Wij (beelddenkers?) herkenden veel in haar beschrijving van probleemsituaties en werden verrast door haar praktische oplossingen voor een aantal van deze situaties.

Wij vonden deze lezing erg interessant, ook al omdat wij beschikken over een heuse “Breinkamer” in ons museum.

Het Huysmuseum is op woensdag- en vrijdagmiddag geopend voor publiek van 13.30-16.30 uur.

Wilt u meer weten over woord- en beelddenkers bekijk dan de website van Linda Matijsen:
www.limattivo.nl