3-in-1

Expositie van Kracht naar Pracht Uitgelicht, deel 1!

Van Kracht tot Pracht

Het Huysmuseum presenteert vanaf 22 november 2016 de nieuwe expositie “Van Kracht tot Pracht”. In de nieuwe expositieruimtes wordt u meegenomen op de reis die kunstenaars ondernemen als zij hun werken creëren. U krijgt een kijkje in belevingswerelden die met woorden niet te omschrijven zijn. Een reis met nieuwe souvenirs, vreemde symbolieken, andere kleuren en bijzondere vormen. Laat u betoveren door de pracht van de werken en luister naar de verhalen over de kracht van de kunstenaars om deze werken te laten ontstaan.

Voor deze expositie stellen 15 kunstenaars werk ter beschikking. Wekelijks wordt in deze rubriek achtergrondinformatie gegeven over 3 van deze kunstenaars.

Deze week zijn dat Paul Dekker, Inge Koenen en Rinske van Dijk.

Paul Dekker
Vanuit de Paul Dekker Foundation wordt werk ter beschikking gesteld van Paul Dekker (1952-2014). Hij werkte als kunstenaar bij Anders Bekeken, het kunstproject van Reakt.
Paul was niet alleen een kunstenaar, maar had ook last van psychische problemen. Zijn mooie momenten lagen vooral in het maken van kunst.

Het werk van Paul Dekker is kleurrijk. Zelf omschrijft hij zijn werk als volgt:
“Ik maak fantastische, realistische keramische beelden en schilderijen in olie en acrylverf. Hierin druk ik mijn werkelijkheid uit van ervaringen in de wisselwerking tussen microkosmos, macrokosmos, spiritualiteit (mandala’s), materie (atomen), psyche (kleuren van de regenboog) en rechten van de mens (mensgezichten en mensbeelden).”

Rinske van Dijk
Op haar website stelt de kunstenaar zichzelf als volgt voor:
“In het werken aan kunst en rouw komen drie sterke kanten van mij samen.
De betrokkenheid waarmee ik luister en afstem op de ander én op inspiratie.
De heldere kijk waardoor ik ont-kader, relativeer en mogelijkheden ontdek.
De creativiteit waaruit verbindingen hernieuwd vorm krijgen.
Zo werk ik met hart, hoofd en handen.
Geboren-           in 1962 met een levendige, zonnige fantasie
Gegroeid-          in spelen en werken met beeld en het begeleiden van mensen
Gevormd-          door verlies thuis, als kind; door lesgeven en door kinderen, jongeren
.                         en volwassenen te helpen veerkracht te mobiliseren
Geïnspireerd-    door kunst, vooral door muziek en door processen in de natuur
Gedreven-         door de ontmoeting met vele mensen en door ’t geheim van waarachtig contact”.

Inge Koenen (Breda, 1965)
Ze snijdt, schildert, timmert, lijmt, stempelt, gutst, giet, kneedt, borduurt, tekent, naait, zaagt, schroeft, fotografeert, knipt, scheurt en verzamelt. Haar werk omvat vooral foto’s, installaties en objecten, zorgvuldig gemaakt, met aandacht en geduld.

Leven laat sporen na, wat rest zijn resten of restjes. De aanwezigheid van mensen ligt er in besloten.
Inge woont en werkt in Tilburg.

Er is 1 reactie op dit artikel

1. hans sprangers

Kom heel graag weer eens langs. Ik zie dat jullie een fantastische ontwikkeling hebben door gemaakt, die helemaal op jullie lijf past.

tot gauw

en de groeten aan idereen

Plaats een nieuwe reactie