huysmuseum.nl-wisselende-exposities-2

Huysmuseum biedt plaats aan alle stijlen

Het Huysmuseum is gelegen in een buurt waar veel psychiatrische patiënten wonen. Vaak zijn psychiatrische patiënten voor 80 tot 100 procent arbeidsongeschikt verklaard. Een reguliere arbeidsplek is voor hen niet meer weggelegd. Op weg naar herstel is het wel belangrijk dat psychiatrische patiënten hun zelfrespect herwinnen. Hiervoor is nodig dat zij hun gevoel van eigenwaarde terugkrijgen. In onze maatschappij betekent zinvol bestaan zinvol bezig zijn.Veel psychiatrische patiënten herwinnen hun zelfrespect door kunstzinnig en creatief bezig te zijn. Het Huysmuseum stimuleert patiënten om kunstzinnig actief te zijn met haar project “artists in residence”. Dit project is gericht op het aantrekken van professionele kunstenaars die samen met psychiatrische patiënten kunst creëren.
Door Sanne Schelfaut. Bron: BN de Stem. 04-10-2013