Huysmuseum kalender 2015 Artist in Residence II

Expositie Artist in Residence II

Podium
Het Huysmuseum biedt een podium aan kunstenaars. Zij zijn trendzetters en lopen vooruit op nieuwe ontwikkelingen. Vernieuwing is de mogelijkheid tot groeien en om te groeien moet je uitgedaagd worden. Dat is wat kunst doet. Daarnaast veroorzaakt kunst verwarring, kijk eens door een andere bril. Word je weer bewust van de bijzonderheid van dingen. Niets is normaal, alles is anders dan verondersteld.

Fotografie
Bij de tweede Artist in Residence heeft fotograaf August Swietkowiak zijn medewerking gegeven. Hij heeft samengewerkt met een aantal deelnemers van GGz Breburg aan de nieuwe expositie voor het Huysmuseum. August heeft grote opdrachtgevers zoals Unilever, uitgeverij Zwijssen en andere bedrijven. Daarnaast werkt hij vaak samen met andere kunstenaars en artiesten. Hij maakt portretten, fotografeert landschappen en werkt in de studio om bijzondere voorstellingen te maken. http://www.swietkowiak.com/Brigitte_def_uitsnede

Fotoshoot
Op donderdagavond werden op het terrein van GGz Breburg, aan het van Bergenplein, een professionele fotoreportage gemaakt. Hierbij kwam heel wat kijken. Lampen, rookmachines en andere effecten zorgen voor bijzondere foto’s, die het oude poortgebouw in een heel nieuwe sfeer laten zien.

Kunstkalender
De foto’s zijn gebruikt voor een mooi uitgevoerde kunstkalender met een beperkte oplage van 200 stuks. Deze kalender is gemaakt op Switsj-Repro, één van de arbeidsprojecten binnen GGz Breburg.

Informatie
Wilt u meer informatie over de kalender van het Huysmuseum, neem dan contact op met Miekie Timmers, M.Timmers@ggzbreburg.nl of tel. (088-01) 62200