Knuffels

Knuffeltje lacht, knuffeltje huilt in een nieuw jasje

Hoe een klein, grappig initiatief uitgroeit tot een volwassen educatie project.

In 2014 werden er op het textielatelier in Tilburg grappige knuffels met een diagnose gemaakt door cliënten van GGz Breburg. Ook tekende iemand alle knuffels. De tekeningen en knuffels werden meegenomen naar het Huysmuseum.  Daar werden de knuffels enthousiast ontvangen en de tekeningen ingekleurd door de vaste inkleurster van het museum. We bedachten verhalen over de avonturen die de knuffels meemaakten. We hadden het wilde plan om met deze knuffels op bezoek te gaan bij basisscholen, om daar de psychische diagnoses bespreekbaar te maken.

We mochten onze voorstelling promoten via het boekje van de KOEPEL, de marktplaats cultuureducatie in Etten-Leur. We kregen behoorlijk wat aanmeldingen maar na een paar voorstellingen vroegen we ons af of de boodschap helemaal goed overkwam.

De Koepel dacht met ons mee en kwam met het idee om het prentenboek opnieuw vorm te geven en de voorstelling voortaan in het museum te geven. De Koepel heeft een bekend grafisch vormgever de opdracht gegeven om het boek kritisch te bekijken en te restylen zodat het echt een goed educatief project en een professioneel boek wordt. Ook hebben we gekozen voor een andere doelgroep, de groepen 5 & 6 van de basisschool. We zijn trots op onze samenwerking met de Koepel en houden u op de hoogte van het uiteindelijke resultaat!