Elsie02

lees hier mijn levensverhaal

Hallo, ik zal me even voorstellen…., ik ben Elsie. Ik woonde hier, op het Hoge Huis. Nog eerder heette dat het Antonius gesticht. In dat gebouw is nu het Huysmuseum. Ik ben 12 jaar oud. Ben je al eens in het Huysmuseum geweest? Het is het museum van de psychiatrie. Ze laten daar met allerlei tentoonstellingen zien hoe de psychiatrie vroeger was en hoe het nu is. Je zult verrast zijn van de enorme verschillen.

In het museum kom je in iedere tentoonstellingskamer nog spulletjes van mij tegen. Ik heb bijvoorbeeld mijn koffer daar laten staan, met mijn knuffel erin en het jurkje dat ik op zondag altijd droeg hangt nog aan de waslijn. Als je op speurtocht door het museum gaat zal je, als je goed zoekt, nog meer sporen van mijn aanwezigheid vinden.

Waarom ik hier woonde? Ik woonde hier omdat het niet altijd goed in mijn hoofd ging. Soms wist ik niet meer het verschil tussen de echte wereld en een wereld waarvan ik dacht dat die bestond. Ze noemen dat wanen. Dan hielden m’n hersenen me voor de gek en zag ik allerlei dingen die er eigenlijk niet waren.

Als het goed ging in mijn hoofd dan ging ik lekker spelen op het mooie terrein achter het poortgebouw. Mijn favoriete spelletjes waren verstoppertje of tikkertje. Ook probeerden we heel hard te fietsen en over slootjes te springen. Dat doen kinderen nu niet meer geloof ik.

Ik heb gehoord dat jullie vooral op computers spelen. Dan doen jullie spelletjes alsof je met grote mensen auto’s hard rijdt of jullie doen alsof je een varkentje bent dat hoog springt over in de lucht zwevende eilandjes…, nou eerlijk gezegd vind ik dat je hersens je dan pas echt voor de gek houden!

Nou, groetjes en kom snel nog eens terug, dan vertel ik nog een ander verhaaltje!
Doei!!!