Gastenboek met quotes

Rondleiding

Door de verschillende kamers van het museum wordt de bezoeker door een gids meegenomen op een reis die begint met de geschiedenis van Huize Antonius.
De kamers laten originele materialen zien uit bv. de linnenkamer, de keuken en het laboratorium.
Ook is er een oude film te zien, welke een mooi beeld geeft van hoe het Antoniusgebouw en het terrein eromheen er vroeger uitzagen.

Na het verleden is er aandacht voor het heden en de toekomst en dan ontdekt men onder andere hoe dun de grens is tussen “gewoon” en “gek” en of die grens überhaupt wel te trekken valt.

Tijdens de rondleiding kan de bezoeker ook zelf verschillende dingen ervaren, zoals ontdekken hoe het is om een dwangbuis aan te hebben. Men kan ook verschillende testjes doen die meestal tot verrassende ervaringen leiden wat betreft de betrouwbaarheid van het brein.

De rondleidingen worden verzorgd door cliënten van GGz Breburg. Zo hoort u het verhaal van de psychiatrie uit eerste hand. Deels delen zij hun eigen ervaringen en deels is de informatie die verschaft wordt afkomstig uit interviews die zijn afgenomen met cliënten en medewerkers van GGz Breburg.

Klik hier om het promotiefilmpje te bekijken, welke gemaakt is door Lieke Blankenstein (2018)

Klik hier om het filmpje te bekijken wat gemaakt is toen we net geopend waren (gemaakt door Bliekbeeld Producties, april 2013)